Sun Danışmanlık olarak, işverenlerin iş gücü ihtiyaçlarını karşılamak ve kadın istihdamını artırmak amacıyla “Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi”ni (KİPAP) sunmaktan gurur duyuyoruz.

 

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP), işverenlere işe alacakları kadın çalışanların mesleki bilgi ve becerilerini iş yerinde gözlemleyebilme, eğitim verme ve işe alma konularında isabetli kararlar verebilme imkânı sunmaktadır.

Kimler Başvurabilir? Başvuru Şartları Nelerdir?

İmalat sektöründe faaliyet göstermek

En az iki sigortalı çalışana sahip olmak,

Destek ödemesi yapılan sürenin en az iki katı kadar süreyle istihdam taahhüdü gerekmektedir.

İşe alınacak personel işe giriş tarihinden önceki son bir ayda uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı olmamak.

İşe görüş tarihi itibarıyla 18 yaşından büyük ve 35 yaşından küçük olmak.

İşverenin eşi veya ikinci dereceye kadar kan veya kayın hısımı olmamak.

Destek Unsurları

Finansal Destek: İşverenler, çalıştırdıkları her kadın çalışan için toplamda 25.000 TL’ye kadar prim, vergi ve ücret desteği alabileceklerdir.

Çocuk Sahibi Kadın Çalışanlar İçin Ekstra Destek: Proje kapsamında çalışan ve 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olan kadın çalışanlara aylık 3.000 TL’ye kadar prim, vergi ve ücret desteğisağlanmaktadır.

Proje Süresi ve Uygulama Alanları

Proje süresi 3 ay olup, Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde uygulanmaktadır.

Projeye katılmak ve daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

Sun Danışmanlık olarak, üretimde kadın istihdamını desteklemeye devam ediyoruz!

KİPAP | Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi
Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Arayın;

0 312 922 0220

Whatsapp Hattımız;

whatsapp logo